Over naar een nieuw domein

Als bedrijf kan het natuurlijk voorkomen dat je van domein moet wisselen. Misschien zijn de diensten sterk veranderd en moet daarom de naam van het bedrijf worden aangepast. Of misschien is er een andere reden om van domein te wisselen.

Wat de reden ook mag zijn, het is belangrijk om hiervoor de kennis van een amsterdam seo bureau in te schakelen. Switchen naar een nieuw domein kan namelijk grote gevolgen hebben voor de online vindbaarheid in Google en andere zoekmachines.

301 redirect

Ga je naar een nieuw domein, dan wil je dat de toegekende SEO waarde wordt doorgegeven naar het nieuwe domein. Dit is mogelijk. Voorwaarde is wel dat je nog steeds toegang hebt tot het oude domein, anders is het niet mogelijk. Is het domein bijvoorbeeld verkocht aan een ander bedrijf, dan blijft de waarde naar het oude domein verwijzen. Middels een 301 redirect Google kan dit worden ingesteld. Alle inkomende links en sociale signalen worden dan doorgestuurd naar het nieuwe domein.

Het instellen hiervan heeft overigens nog wel een paar haken en ogen. Het is namelijk best wel ingewikkeld om in te stellen en er kunnen een hoop zaken misgaan, waardoor de volledige waarde alsnog niet goed wordt ingesteld. Schakel dus een professional in hiervoor. In onderstaande video een uitgebreide uitleg van wat een 301 redirect nu precies is.

Als je overigens nog geen website hebt, dan is het wel belangrijk om er 1 te laten maken. Je kunt hier meer informatie over vinden op: Webit webdesign in regio Antwerpen.