Welk mobiel abonnement past bij jou?

telefoon abonnementAls je in deze tijd een nieuw mobiel abonnement gaat afsluiten, dan heb je gelukkig veel keuze. Dat is voor jou als consument echt goed nieuws, want doordat er meerdere aanbieders zijn gaan de prijzen doorgaans naar beneden. Zo krijg jij de beste service, tegen de laagste prijs. En dat klinkt natuurlijk helemaal goed in de oren, nietwaar?

Maar wat wel belangrijk is, is dat je goed vooronderzoek doet naar de verschillende abonnementen. Het is voornamelijk belangrijk dat je een abonnement kies dat helemaal is afgestemd op jouw eigen wensen.

Bij het beste abonnement zul je dus aan het einde van de maand ook niet hoeven bijbetalen. Dat is namelijk zonde. Providers zorgen er overigens wel steeds meer voor dat dit niet voorkomt. Als bijvoorbeeld je databundel op is, krijg je daar vaak een melding van en kun je data bijkopen tegen een lager tarief. Maar dan nog kun je beter even wat onderzoek doen om je behoeftes op het gebied van een bundel in kaart te brengen.

Hoeveel verbruik je nu?

Om dit in kaart te brengen moet je vooral weten hoeveel belminuten, data en SMS’jes je momenteel gebruikt. Als je al een abonnement hebt bij een provider, dan kun je vaak even inloggen in het online portaal. Daar kun je het verbruik van afgelopen maanden of jaren zien en zo kun je een inschatting maken van het aantal minuten en data dat je nodig zult hebben.

Tip: koop altijd iets meer in dan je verwacht nodig te hebben. De maandelijkse extra kosten zijn vaak vrij laag, maar het kan je veel geld schelen als je eens over je bundel heen blijkt te gaan.

Als je weet wat je ongeveer nodig zult gaan hebben in je abonnement, kun je pas echt goed gaan vergelijken. Veel aanbieders hebben verschillende combinatiebundels beschikbaar. Je moet dan bijvoorbeeld 200 belminuten nemen om 5GB internet te nemen of dat soort combinaties. Er zijn ook providers die hier helemaal flexibel in zijn. Mocht je nu echt een grootverbruiker zijn er geen zin hebben om je zorgen te hoeven maken over het verbruik, dan kun je het beste voor een onbeperkt internet abonnement kiezen.

Er zijn een aantal providers die dit weer zijn gaan aanbieden, omdat er simpelweg veel vraag naar was. Je weet dan van te voren hoeveel je kwijt bent per maand en zult hier nooit overheen gaan. Handig voor mensen die bijvoorbeeld veel internet gebruiken op de weg. Er zijn zelfs mensen die hun ‘vaste’ internet abonnement helemaal hebben opgezegd en nu volledig gebruik maken van hun mobiele telefoon abonnement. Doordat 4G razendsnel is, kun je hier vaak prima mee werken en dagelijkse internet taken mee uitvoeren. De noodzaak van een vast abonnement wordt dan een stuk minder groot.